Page 9 - Jun 2019
P. 9
Majlis sambutan Hari Pembantu Perubatan
Peringkat Kebangsaan Tahun 2019
Lawatan Kerja Ke Tapak
Pembinaan Pusat Kebangsaan
Bagi Keselamatan Makanan
ada 19 Jun 2019 yang lalu, YB Dr. Lee Lawatan tersebut bertujuan bagi memantau dan
Boon Chye, Timbalan Menteri Kesihatan menilai Program Keselamatan dan Kualiti Makanan
Malaysia telah mengadakan lawatan kerja bagi melindungi orang ramai terhadap bahaya dari
P ke tapak pembinaan Pusat Kebangsaan segi kesihatan dalam penyimpanan, penyediaan,
bagi Keselamatan Makanan (NCFS). Pusat pemprosesan pembungkusan, pengangkutan,
tersebut yang dijangka siap dalam masa tiga penjualan dan penggunaan makanan dalam
tahun dan berperanan sebagai cabang saintifik perdagangan makanan. YB Dr. Lee Boon Chye
bagi Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan menyatakan bahawa kesihatan adalah aset yang
(BKKM), terutamanya dalam meningkatkan bernilai dan setiap individu perlu menghargainya.
kawalan keselamatan dan kualiti makanan negara.
E-BULETIN KKM EDISi jun 2019 06